maatindicatie kinderfiets

De beste kinderfietsen voor de zomer van 2021!

Ben je op zoek naar een nieuwe kinderfiets? Dan wil je natuurlijk weten waar je een keuze uit hebt. Het is in dat geval goed om te kijken naar de beste kinderfietsen volgens experts. Wij weten veel van kinderfietsen en zijn op zoek gegaan naar de 5 beste kinderfietsen voor de zomer van 2021.

Nadat we je hebben verteld welke jongens- of meisjesfiets je het best kunt kopen, vertellen we je ook even waar je op moet letten bij het kopen van een fiets voor kinderen. Dat gaat er namelijk net wat anders aan toe dan wanneer je een fiets voor volwassenen koopt.


De 5 beste kinderfietsen voor de zomer van 2021

Wij zijn voor jou opzoek gegaan naar de 5 allerbeste jongens- en meisjesfietsen voor de zomer van 2021. We laten je graag zien welke fietsen wij aanraden, en waarom je deze zou moeten kopen.

1. Volare Black Cruiser

Naast dat de Volare Black Cruiser er stoer uitziet, is het ook nog eens een hele casual en stevige fiets. Hier kun je dus met jouw zoon heerlijk door de stad of dorp fietsen wanneer het een warme zomerdag is. Op de foto zie je de fiets in matzwart, maar hij is ook beschikbaar in een matblauwe variant.

black cruiser kinderfiets

Deze kinderfiets kan geleverd worden in twee verschillende varianten: met één of twee handremmen. Echter heeft deze fiets geen terugtraprem. De wordt standaard geleverd met zijwieltjes die afneembaar zijn zodra je zoontje zelfstandig kan fietsen. Ook wordt deze kinderfiets met fietsbel geleverd. Dat is dus nog eens extra veilig!

Je kunt de Volare Black Cruiser in verschillende formaten kopen. Helaas wordt niet ieder formaat geleverd met 2 handremmen. We vertellen je graag welke formaten er beschikbaar zijn en hoeveel handremmen ze hebben:

Waar is de Volare Black Cruiser te koop?

Wij raden je aan om de Volare Black Cruiser bij Kinderfiets Fabriek te kopen. Dit is een webshop die zich hebben gespecialiseerd in kinderfietsen. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat de levering, communicatie en prijs bij Kinderfiets Fabriek erg goed zijn!

2. Ashley Kinderfiets

We kunnen er niet omheen: de Ashley kinderfiets is een kleurrijke fiets! En dat is ideaal voor meisjes die weg zijn van kleuren. Op de fiets is een achterdrager en mandje gemonteerd, wat dus ideaal is voor wanneer jouw dochter spulletjes wilt meenemen. Het is ook nog eens extra veilig, omdat ze zo haar handen vrij kan houden.

Er zit zowel een handrem als terugtraprem in deze meisjesfiets, en de kettingkast bevat bescherming. Hierdoor kunnen de vingers van het meisje niet tussen de ketting komen. Wel zo veilig!

Deze kinderfiets is beschikbaar in verschillende varianten. Voor ieder formaat is een ander design dat past bij de leeftijd van het kind. Dit zijn de formaten:

Waar is de Volare Ashley te koop?

Wij raden je aan om de Volare Black Cruiser bij Kinderfiets Fabriek te kopen. Dit is een webshop die zich hebben gespecialiseerd in kinderfietsen. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat de levering, communicatie en prijs bij Kinderfiets Fabriek erg goed zijn!

3. Woezel & Pip Kinderfiets

woezel pip kinderfiets

Vind je de Woezel & Pip kinderfiets ook schattig? Het is een fiets die is bedoeld voor de kleintjes. Je kunt deze fiets kopen als jongensfiets, maar is ook meer dan geschikt voor meisjes.

Bij deze kinderfiets wordt een afneembare duwstang geleverd, zodat het kind makkelijk geholpen kan worden. Deze stang kun je van de fiets losmaken. Dat is handig voor wanneer het kind zelf wil fietsen. Ook is de kettingkast geheel afgesloten ter bescherming van het kind.

Deze kinderfiets is alleen beschikbaar in een formaat van 10 inch. Ga hier naar de Woezel & Pip Kinderfiets.

Waar is de Woezel & Pik kinderfiets te koop?

Wanneer je de Woezel & Pip Kinderfiets wil kopen, raden we je aan om dat bij Kinderfiets Fabriek te doen. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in kinderfietsen en verkopen verschillende fietsen in hun webshop. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat de levering, communicatie en prijs bij Kinderfiets Fabriek erg goed zijn!

4. Cool Rider Kinderfiets

beste kinderfiets 2021

Welke jongen wilt nou niet in de zomer lekker crossen? Dat kan met de Cool Rider Kinderfiets van Volare. Deze fiets is gemaakt van sterke materialen, waardoor het ook als een echte crossfiets gebruikt kan worden. Het frame is echter niet het enige dat sterk is, want ook de banden zijn stevig en breed. Dit zorgt natuurlijk voor extra grip op de straat, gras en zand.

Deze jongensfiets is in verschillende kleuren en formaten beschikbaar. Zo is er een blauwe, witte en zwarte kleur, en kan de fiets geleverd worden met één of twee handremmen. Dit zijn de verschillende varianten:

Waar is de Cool Rider te koop?

Als je besluit om de Cool Rider te kopen, kun je dat doen door op de linkjes hierboven te drukken. Iedere variant heeft een link gekregen. Vervolgens ga je naar de webshop van Kinderfiets Fabriek. Zij verkopen kinderfietsen in hun webshop, en uit ervaring kunnen wij zeggen dat de levering, communicatie en prijs erg goed zijn!

5. Lovely Stars Kinderfiets

De Lovely Stars kinderfiets is een meisjesfiets die je in de zomer van mijlen ver aan ziet komen door de mooie gouden kleur. Het frame van deze meisjesfiets is goudkleurig en bedekt met sterretjes. Deze fiets wordt standaard geleverd met afneembare zijwieltjes. Zo kun je je dochter op een veilige manier leren fietsen.

Veel mensen die deze fiets hebben aangeschaft zijn ontzettend enthousiast over de fiets, en daarom is het voor ons ook een echte aanrader!

Deze meisjesfiets heeft een hand- en terugtraprem en is voorzien van achter- en voordrager. De Lovely Stars Kinderfiets wordt in de volgende twee varianten geleverd:

Waar is de Lovely Stars kinderfiets te koop?

Wil je de Lovely Stars kinderfiets kopen? Dan raden we je aan om dit bij Kinderfiets Fabriek te doen, net als bij de vorige kinderfietsen. Want ook voor deze fiets geldt dat je hem voor de beste prijs bij kinderfietsfabriek.nl kunt krijgen. Daarnaast wordt de fiets vaak binnen 1 dag geleverd en is de communicatie erg duidelijk.


Hier moet je op letten bij het kopen van een fiets!

Het kopen van een kinderfiets is iets heel anders dan het kopen van een fiets voor volwassenen. Daarom is het niet raar dat je nog niet weet waar je op moet letten bij het kopen van een kinderfiets. We hebben hier in het verleden al eens een blog over geschreven (klik op de link om hier naartoe te gaan), maar leggen je het ook nog graag even kort uit.

Wanneer je een kinderfiets koopt, is het belangrijk dat je op het volgende let:

Welke maat heb ik nodig?

Het kan lastig zijn om het juiste formaat kinderfiets te kiezen. Helemaal wanneer je besluit om een fiets online te kopen. De afmeting van kinderfietsen wordt altijd in inche weergegeven. Hieronder hebben we in de tabel weergegeven welke fietsmaat je nodig hebt op basis van de leeftijd, lichaamslengte en de kledingmaat van het kind.

InchesLeeftijdLichaamslengteKledingmaat
10 inch1-3 jaar85 cm85- 100
12 inch2-4 jaar95 cm90 – 105
14 inch3-5 jaar100 cm98 – 108
16 inch4-6 jaar105 cm103 – 118
18 inch5-7 jaar110 cm110 – 123
20 inch6-8 jaar115 cm118 – 128
22 inch7-9 jaar122 cm124 – 134
24 inch8-12 jaar130 cm130 – 142
26 inch10-14 jaar145 cm140 – 156
28 inchBoven 12 jaar145+ cmVolwassenen
beste kinderfiets 2021

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email