NS trein

Kinderfiets in de trein: mag dat gratis of moet je een kaartje kopen?

Wil je een kinderfiets in de trein meenemen? We leggen je graag uit hoe je dat doet, en of dit gratis is. Normaal gesproken betaal je namelijk extra bij om een grote fiets mee in de trein te nemen. Een kinderfiets is erg klein, dus we begrijpen dat je jezelf dit afvraagt.


Moet je een kaartje kopen om een kinderfiets mee in de trein te nemen?

kinderfiets

De NS heeft officieel laten weten dat een kinderfiets onder de categorie ‘gewone fiets’ valt. Ze maken dus geen onderscheid in de grootte van een fiets. Het betekent dat reizigers een kaartje moeten kopen om een kinderfiets mee te nemen in de trein. Er wordt dus geen uitzondering gemaakt voor kinderfietsen.

Een reiziger mag maximaal één kinderfiets per persoon mee nemen, wanneer er een Dagkaart fiets is aangeschaft door de reiziger.

Toch zijn er ook genoeg mensen die aangeven dat een kinderfiets gratis mee mag wanneer het in het bagagerek past. Zodra andere reizigers geen last zullen hebben van de fiets, is de kans klein dat de conducteur een bekeuring uitschrijft voor het meenemen van een kinderfiets zonder Dagkaart fiets.


Mogen buggy’s en kinderwagen gratis mee in de trein?

De NS maakt wel een uitzondering voor buggy’s en kinderwagens tot 120 x 90 cm. Het kan zo zijn dat de maat van jouw kinderfiets kleiner is dan deze afmeting. Daarom zou het geen problemen moeten opleveren wanneer je een kinderfiets kleiner dan 120 x 90 cm meeneemt in de trein, en je hier geen apart treinkaartje voor hebt aangeschaft. Je kunt de kinderfiets in dat geval namelijk zien als bagage.

Toch is het belangrijk om nogmaals te vermelden dat de NS zelf aangeeft dat een kinderfiets onder een gewone fiets valt, en hier dus officieel gezien een apart treinkaartje voor moet worden aangeschaft.

trein in nederland

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Inhoud