versnellingen

Kinderfiets met of zonder versnellingen kopen?

Wanneer je een kinderfiets gaat kopen, zie je verschillende soorten maten en modellen. Zo heb je ook kinderfietsen met of zonder versnellingen. Maar al snel vraag je jezelf af wat geschikt is voor jouw kind. Versnellingen hebben zo hun voordeel, maar kunnen ook nadelig uitpakken. Hier lees je ons advies!


Waar zorgen versnellingen op een kinderfiets voor?

Met de versnellingen op een kinderfiets kan het kind verschillende standen instellen. Dit kan ervoor zorgen dat het kind comfortabeler kan fietsen. Ook kan er meer snelheid gemaakt worden wanneer er versnellingen in de fiets zijn gemonteerd. Er zit dus een degelijk verschil tussen een kinderfiets met of zonder versnellingen.

Ook in de veiligheid zit een verschil. In het verkeer kan een kinderfiets met versnellingen veiliger zijn. Echter geldt dit alleen wanneer het kind de fiets goed onder controlere heeft. Het vergt dus veel oefening.


Wanneer kies je voor versnellingen?

kinderfiets

De meeste kinderfietsen hebben pas versnellingen vanaf een bepaalde maat. Dat heeft een reden. Het wordt over het algemeen niet aangeraden om een kinderfiets met versnellingen te kopen, wanneer het het eerste kinderfietsje van het kind is. Het belangrijkste is dat een kind nog moet leren fietsen. De versnellingen belemmeren dit leerproces.

Het is daarom beter om voor versnellingen te kiezen wanneer het kind zelfstandig kan fietsen, zonder zijwieltjes of andere hulp van een volwassene. Wanneer het kind hiertoe in staat is, is het ook in staat voor de volgende stap. In dat geval kan het kind zich volop concentreren op het fietsen met versnellingen. Hierin moet het kind nog veel experimenteren.


Kinderfiets met versnellingen kopen

Waar koop je een kinderfiets met versnellingen? We vertelden al dat de meeste kinderfietsen versnellingen hebben vanaf een wat grotere fietsmaat. Fabrikanten van kinderfietsen zijn zich namelijk ook bewust van het feit dat jonge kinderen nog beter niet met versnellingen kunnen fietsen.

>> Jongensfietsen met versnelling kopen

Bij Kinderfiets Fabriek koop je de beste kinderfietsen met versnellingen. Hier hebben ze een breed aanbod als het op kinderfietsen aankomt. Voor zowel jongens als meisjes is er genoeg keuze. De kinderfietsen worden verkocht tussen een maat van 16 inch en 28 inch.

>> Meisjesfietsen met versnelling kopen

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email