kind fietst op kinderfiets

Wat kost een kinderfiets?

De ontwikkeling van een kind gaat in een razend tempo. Het ene moment liggen ze bij je op schoot en het volgende moment rennen ze de huiskamer rond. Voor je het weet stappen ze op hun allereerste fietsje om de buurt te verkennen. Ze zeggen niet voor niets dat opvoeden vooral een proces van loslaten is. Gelukkig ben je er als ouder altijd om hulp te bieden en te garanderen dat de kinderen veilig zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een kinderfiets aan te schaffen die passend én veilig is in gebruik. Maar hoe vind je een goede kinderfiets en wat kost een kinderfiets eigenlijk?

Een kinderfiets kopen

Een kinderfiets kopen voor de eerste keer kan best een uitdaging zijn. Je komt voor veel keuzes te staan. Net zoals bij fietsen voor volwassenen heb je bij kinderfietsen volop keuze. Je kunt kiezen uit verschillende maten, kleuren, banden en types. Laat je niet afleiding door alle accessoires en felle kleuren: bij een kinderfiets kopen is vooral de kwaliteit en de afmeting belangrijk. Ga dus op zoek naar een webshop die gepast advies kan bieden en je eventueel kan voorzien van een mooie kinderfiets aanbieding wanneer je overgaat tot de aankoop.

Waar op te letten bij het kopen van een kinderfiets?

kinderfiets kopen waar op letten

Maar, waar moet je op letten als je een kinderfiets koopt? Het belangrijkste bij het kiezen van een nieuwe fiets is dat de fiets goed passend is. In tegenstelling tot volwassen fietsen is er bij kinderfietsen grote variatie in maten. Dat is gunstig omdat kinderen dan op elke leeftijd een passende fiets kunnen vinden. Maar een vergissing is ook snel gemaakt. De grootte van de fiets is afhankelijk van de lengte van het kind.

Deze indeling wordt gemaakt aan de hand van de maat van de wielen. Een kind van 4 tot 6 jaar oud heeft doorgaans een fiets nodig met 16 inch-wielen. Een kind van 10 jaar heeft meestal een fiets nodig met 26 inch-wielen. Laat je hierover dus altijd goed informeren. En test bij de aankoop altijd uit of het kind goed bij de trappers kan en of het zadel en de handvatten niet te groot of te klein zijn.

Iets anders om op te letten bij de aankoop van een kinderfiets is het type fiets. Er zijn allerlei hippe modellen verkrijgbaar die voor kinderen heel aantrekkelijk zijn, maar die niet per se de meest veilige opties zijn. Die populaire racefietsen en mountainbikes zien er aanlokkelijk uit, maar wennen geen goede fietshouding aan. Op de weg kan zo’n fiets zelfs gevaarlijk zijn omdat de kinderen meer naar de grond kijken dan naar hun omgeving.

Wat kost een kinderfiets?

vanaf wanneer een kinderfiets kopen

Dan de hamvraag: wat kost een nieuwe kinderfiets eigenlijk? Net zoals bij fietsen voor volwassenen is er bij kinderfietsen veel onderling prijsverschil. Een kinderfiets is al te koop vanaf € 60,-, maar de prijs kan ook flink oplopen. Duurdere kinderfietsen kunnen al snel tegen de € 400,- kosten. De meeste kinderfietsen zullen echter qua prijs in de middenmoot vallen. De prijs die je betaalt voor een fiets is uiteindelijk helemaal afhankelijk van jouw wensen, het merk waar je voor kiest en de voorzieningen op de fiets.

Natuurlijk wil je dat een kinderfiets goedkoop is, maar ook veilig is. Als je bovenstaande tips meeneemt in jouw zoektocht naar een nieuwe kinderfiets, vind je zeker een fiets die past in jouw budget en de wensen van je kind.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email